16.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024

Scurte ştiri

Pilot de avion la 16 ani

O adolescentă de 16 ani a devenit cel mai tânăr pilot din Marea Britanie, informează site-ul ananova.com. Sally Cluley a trecut cu brio testul de zbor încă de la sfârşitul lunii august, dar va trebui să mai aibă răbdare încă o săptămână, până când va împlini 17 ani, pentru a primi brevetul de zbor, aceasta fiind vârsta minimă la care o persoană este autorizată să piloteze o aeronavă. „O să continuu studiile, căci vreau să termin liceul, după care îmi doresc să fiu admisă în trupele forţelor aeriene. Dacă nu voi reuşi, probabil îmi voi lua brevetul de pilot comercial“, a declarat adolescenta pentru publicaţia The Sun. Sally, care are la activ 50 de ore de zbor, a început să ia lecţii şi să se antreneze încă din 2006. „Pentru mine, zborul este un lucru cât se poate de natural, mă face să mă simt liberă ca pasărea cerului“, a mai spus tânăra. Comandorul Ian Stewart, care s-a ocupat personal de antrenamentul lui Sally, a declarat că este foarte mândru de performanţele adolescentei şi că este convins că ea va avea succes în orice carieră şi-ar alege.

Clovnii circului Zippos, reduşi la tăcere

Consiliul local al oraşului englez Birmingham a interzis categoric clovnilor angajaţi la circul Zippos să cânte la trompetă în timpul spectacolului, informează Yahoo!News. Interdicţia a fost impusă în baza unei legi adoptate în 2003, care prevede ca orice persoană care doreşte să prezinte spectacole sau numere artistice muzicale să obţină o autorizaţie specială. Reprezentanţii circului au fost informaţi politicos de consiliul municipal că reprezentaţiile circului nu vor putea continua decât dacă partea muzicală din numărul clovnilor va fi scoasă din program.

Un purtător de cuvânt al circului Zippos a făcut public faptul că autorităţile din Birmingham au ameninţat că le vor anula toate spectacolele dacă legea cu pricina nu va fi respectată. „Eu sunt un admirator al numerelor comice mute, dar consider că în cazul nostru aplicarea acestei legi nu are sens, pentru că muzica este un element esenţial al reprezentaţiilor clovnilor. Ni s-a părut ridicol când am auzit că nu mai putem prezenta numărul clovnilor, chiar dacă folosesc trompeta doar trei minute“, a declarat revoltat proprietarul circului Zippos. Opoziţia locală susţine punctul de vedere al reprezentanţilor circului şi a profitat de ocazie pentru a-şi ataca adversarii politici, declarând că „după ce autorităţile au redus clovnii la tăcere, oamenii vor începe să se întrebe cine sunt adevăraţii clovni“.

Confundată cu un bărbat, o britanică cere daune morale

O şoferiţă din Marea Britanie cere daune morale în instanţă după ce poliţiştii de la circulaţie i-au spus că arată ca un bărbat. După cum informează site-ul ananova.com, Pauline Synnott, de 59 de ani, care din întâmplare este tunsă scurt, a fost surprinsă de radar conducând cu 83 de kilometri pe oră într-o zonă unde limita maximă de viteză era de 65. Femeia şi-a recunoscut vina şi se aştepta să primească o amendă de 60 de lire şi trei puncte de penalizare. În loc de asta, s-a pomenit că poliţiştii nu o cred că ea a fost la volan în momentul respectiv, căci, analizând fotografiile surprinse de camerele de luat vederi, oamenii legii au fost convinşi că maşina era condusă de un bărbat. Mai mult decât atât, poliţiştii au luat legătura cu partenerul de viaţă al lui Pauline, Roy Watkins, pentru ca acesta să spună cine conducea. „Fotografia indică faptul că la volanul maşinii se afla un bărbat“, s-a precizat în înştiinţarea trimisă lui Watkins. „Ea era la volan. Sunt extrem de nervos din cauza situaţiei produse, iar Pauline este extrem de necăjită. Orice femeie ar fi aşa, dacă cineva i-ar spune că arată ca un bărbat. Am decis să cerem daune morale pentru problemele pe care ni le-a cauzat poliţia“, a declarat Roy Watkins.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS